Lasagne s hubami a gorgonzolou

Vynikajúci recept založený na dobre skombinovaných, kvalitných surovinách.

Lasagne s hubami a gorgonzolou

Lasagne s hubami a gorgonzolou je výborná pochúťka, so silnou a okúzľujúcou chuťou!

Hlavnou ingredienciou je gorgonzola so svojou nezameniteľnou chuťou, ktorá veľmi dobre vynikne so šampiňónmi. Dobrá kombinácia je aj s hlivou  mierne upečenou spolu s cesnakom na oleji.  Okrem toho je toto jedlo veľmi rýchle a ľahké na  prípravu, pretože nie je potrebné variť  omáčku a teda zbytočne strácať čas.

 

Recept pre 4 osoby:

lasagne

100 g gorgonzola

200 g huby

500 ml bešamelová omáčka

200 g mozzarella

strúhaný parmezán

1 cesnak

olivový olej

soľ

 

Mozzarellu nakrájajte na malé kúsky. Roztopte gorgonzolu na panvici a pridajte dve polievkové lyžice mlieka. Očistené huby alebo hlivu opečte spolu s cesnakom na olivovom oleji. Ak máte chuť pridajte na konci varenia petžlen.

 

Zoberte pekáč a nalejte do neho bešamelovú omáčku. Začnite tým, že umiestnite lasagne do pekáča. Na tento základ nasypte opečenú zmes. Potom treba všetko zaliať gorgonzolou zmiešanou so smotanou. Každú vrstvu lasagní nakoniec posypte mozzarellou a parmezánom. Na poslednú vrstvu znovu položte huby a posypte ju strúhaným parmezánom a kúskom gorgonzoly.

Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° cca 40 minút .

 

ZDROJ: https://www.ifood.it/